Het verhaal achter Buffalo farm Twente

De Heerlijke Buffalomozzarella uit de Twentse boodschappenbox komt van de Buffalo Farm Twente uit Denekamp. Wij spraken met eigenaresse Andra Westerhof.

''Jaren geleden hebben we ervoor gekozen om een Buffalo Farm te beginnen. We hadden eerst koeien en varkens, maar om daar ons hoofd mee boven water te kunnen houden moesten we gaan opschalen. Maar dat past niet bij ons. Wij wilde graag een klein boerenbedrijf blijven. Daarom hebben we ervoor gekozen om in een niche te gaan zitten en buffels te gaan houden. In onze eigen kaasmakerij maken verschillende Italiaanse kazen zelf. Zoals Ricotta en de Buffalomozzarella die in de Twentse boodschappenbox zit. Alles wordt gemaakt van onze eigen melk en op ambachtelijke wijze bereid."

Ook de Buffalo Farm van Andra wordt hard getroffen door de gedwongen sluiting van de horeca. Ongeveer 97% van hun kazen gaan naar de horeca. ''Onze producten kunnen niet even vier weken blijven staan zoals dat bijvoorbeeld met een potje jam wel kan. Wij maken verse producten, die moeten gelijk verwerkt worden. De eerste week van de sluiting hadden we veel producten over. Van het overschot aan Ricotta zijn we zelf taarten gaan maken. We merken nu dat de horeca weer langzaam opgang komt, omdat sommige restaurants gaan bezorgen. Maar dat is nog lang niet te vergelijken met hoe het ervoor de crisis aan toe ging. Wat we wel merken is dat veel mensen uit de buurt onze kazen gaan eten. Normaal gesproken komen er veel toeristen naar onze Buffalo Farm. Door de crisis gaan mensen veel meer lokale producten kopen. Dat vind ik mooi, ik hoop ook echt dat die trend na de crisis doorzet. Ik roep dan ook iedereen op om na de crisis in Nederland op vakantie te gaan en te gaan eten bij lokale restaurants. Zo help je de ondernemers die het nu zo zwaar hebben. Zij hebben dat echt nodig."

Nieuwsgierig geworden?

Reactie plaatsen

Reacties

Lidapamivava
5 maanden geleden

Hey there! Uncover the hidden face of warfare with our Telegram channel. Shocking, uncensored videos await, revealing the truth beyond TV screens.
This is unique content that won't be shown on TV.

Link to Channel: HOT INSIDE UNCENSORED

https://t.me/+HgctQg10yXxhMzky

Lidapamivava
5 maanden geleden

Seeking truth beyond the surface? Our Telegram channel unfolds exclusive footage featuring tank chaos, helicopter theatrics, infantry finesse, and kamikaze drones. Join us for an unfiltered dive into the realities shaping our world.
This is unique content that won't be shown on TV.

Link to Channel: HOT INSIDE UNCENSORED

https://t.me/+HgctQg10yXxhMzky